Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Gooseberry Dewdrop

Kutsumanimi Drop, sukupuoleltaan tamma

Rodultaan connemaranponi, väriltään mustanruunikko (sek)

Säkäkorkeudeltaan 145cm, syntynyt 12.01.2017 Kanadassa (ikä 11v)

Painotus ​kenttäratsastus, koulutustaso HelB 130cm CIC2

Kasvattaja sekä omistaja Mercy VRL-14264

Rekisteröity numerolla VH17-035-0014, tarjolla jalostukseen

​Ilmapallo tuulessa

Dewdrop, tutummin Drop tai Dora, on ensimmäinen vuoden 2017 omakasvatti De Factossa. Pirteä, toimelias, leikkisä ja terhakka pikkuneiti on rohkea ja oppivainen, eikä ollenkaan arka. Kaunis ja pitkäkoipinen tamma on sporttinen ja omaa upeat, lennokkaat, isot liikkeet, jotka ovat peritty suoraan isältään, Arsenalilta. Drop on kuulunut aivan maitovarsasta saakka omistajan suosikkeihin, onhan se hyväsukuinen ja upealuonteinen nuori poni.

​Hoidettaessa ja käsiteltäessä Dropin kanssa täytyy olla melko rauhallinen ja johdonmukainen, koska liikkuvainen ja helposti riehaantuva nuori ottaa helposti kipinää hoitajan mielialoista. Se on kuitenkin todella kiltti, eikä kiukkuista päivää olla nähty. Ei Drop yleensä mihinkään sinkaise, mutta joskus innostuessaan voi ottaa raviaskeleita taluttajan vieressä ja pyöriä ja viuhtoa ympäriinsä kuin ilmapallo tuulessa. Riehaantuu vain enemmän kaikenlaisesta huutamisesta ja komentamisesta, se saa vain syyn pyöriä enemmän. Kiskominen aiheuttaa myös pakoreaktion, jolloin Drop on päästettävä irti. Jos kuitenkin antaa sille hieman tilaa ja sanoo vaikka  “noooo” rauhallisella äänellä, pääsee jo pitkälle.

​Drop nauttii huomiosta ja on hyvin seurallinen. Se ei ujostele ollenkaan ihmisiä eikä muita hevosia, joten sen kanssa on helppo olla. Tamma nauttii harjaamisesta, pesemisestä ja leikkimisestä suuresti. Jos se tylsistyy pitkän hoitotoimenpiteen aikana, neiti saattaa esimerkiksi napata harjan ja viskellä sitä ympäriinsä. Jos silloin rupeaa huutamaan ja nykimään narusta, aiheuttaa vain pakoreaktion. Pitää osoittaa, että on tosissaan, mutta lempeästi, niin Drop rauhoittuu. Yleensä harjat, lelut tms. eivät vahingoitu Dropin käsittelyssä, vaan tamma on aika hellä.

Ratsastaessa Drop on mukavan pehmeä ja taipuisa. Sen liikkeet saattavat olla hankalat istua, etenkin ravi, mutta hyvät pisteet niillä ainakin kerätään, jos ei muuta! Tamma taipuu varmaan vaikka solmuun, jos vain antaa, tyttö osaa olla silloin tällöin hieman kiemurakaula. Neiti toimii kenellä vain oikein nätisti, eikä kiukkua, vaikka nykäisisikin vahingossa tai pitäisi pohjetta liian kaukana. Drop rakastaa maastoilua ja hyppäämistä, mutta mitään singahdusvaaraa ei kuitenkaan ole.

Veri on vettä sakeampaa

 

i. Storyteller's Arsenal

conn rnvkk 140cm

ii. Tempus Fugis

conn mkm 148cm

ie. Nemetona

conn rnvkk 135cm

e. Storyteller's Filidh

conn rnkm 147cm

ei. Bram Stoker

conn rnkm 148cm

ee. Kilkenny Banshee

conn mkm 140cm

 

Mainetta maailmalta

14.05.2018 Cefnmoor irtoSERT (tuom. Vibaja)

Päiväkirja

04.03.2017 Tunnilla Storyteller’s Connemarasissa Hadrean kanssa (kirjoittanut Hadrea)

Vähän turhan pikaisen kuntoonlaiton jälkeen löysin itseni mustanruunikon, hyvin mukavanoloisen tamman selästä, joka tuntui tottelevan nimeä Drop, joten oletin, että minulla oli oikea hevonen allani. Kävelimme kenttää ympäri, ja tunnilla oli mukana kaksi muuta henkilöä lisäkseni. Linn, Silaksen hoitaja, oli tunnilla Vesperillä, ja joku poika, jota en ennen ollut tallilla nähnyt, ratsasti Blondilla, joka oli päässyt viimein pois “äitiyslomaltaan”. Kuulemani mukaan Drop oli ylläpidossa, eli se ei ehkä jäisi Storytelleriin.. Yksi syy lisää minulle testata se nyt.
“Ottakaa vaan ohjat sitten käsiin”, Alecia, joka toimi ratsastuksenohjaajana, hihkaisi kentän keskeltä. “Tänään harjoittelemme temponlisäyksiä ja käynti-laukka siirtymiä. Siirtäkää vaan kevyeeseen raviin, tehdään pääty-ympyrät kumpaakiin päätyyn – ja olen varma, ettei minun tarvitse kertoa teille, että kevennetään ulkojalalle!”
Vilkaisin nopeasti kevennykseni, joka oli ihme kyllä oikein, ja käänsin Dropin pääty-ympyrälle. Tamma taipui oikein hienosti, enkä voinut olla huomaamatta, kuinka lennokkaat ja mukavat askellajit ponilla oli. Alecia korjaili pikkuvirheitä, ja huuteli minulle, että pitäisin ne kantapäät alhaalla, ja ehkä viitisen kierroksen jälkeen hän alkoi ladella lisää ohjeita.
“Okei, C-päädystä hidastetaan käyntiin ja haluan nähdä kunnollista lisättyä ravia, eikä poneja joiden jalat tikittävät nopeammin kuin Singerin ompelukone! L-päädystä takaisin raviin, ja temponlisäys ravissa. Ympyrät normaalia ravia. Ymmärretty?”
Teimme töitä käskettyä. Drop kulki innostuneena, ja vastasi jokaiseen pyyntööni herkästi. Käynnissä poni tuppasi kulkemaan vähän liiankin innokkaasti, joten jouduin käyttämään paljon puolipidätteitä, mutta loppuen lopuksi tamma kulki oikein nätisti. Tehtävät tuntuivat lasten leikiltä, ja vaikka poni olikin seminuori, se kulki kuin vanhakin konkari.
“Okei, Linnistä koko rata leikkaa ja jatketaan samaa tehtävää, mutta käyntipätkällä hidastatte käyntiin ja nostatte käynnistä laukan”, Alecia kertoi tehtävänannon, vetäen pienen jakkaran esiin ja istahtaen sille. “Pitäkää ponit kontrollissa älkääkä törmäilkö!”
Saapuessani entiseen käyntipäätyyn, taivuttelin ponia ympyrällä kevyesti, hidastaen loppua kohden käyntiin. Tein pari puolipidätettä ja annoin laukkapohkeet, ja voi pojat, tällä tammalla oli ihana laukka. Lennokas, matkaavoittava ja varmasti myös pisteitä voittava koulukisoissa. Hidastin ennen seuraavaa ympyrää raviin tehtävän mukaisesti, kuunnellen vaaleahiuksisen naisen ohjeita kentän keskiosilta.
“Hyvä, Hadrea, mutta varo ettei Drop rupea ylitaipumaan, se on aika suuri ympyrä eikä ole tarvetta taipua noin paljon!”

Aurinko oli vajonnut nummien taakse jo ajat sitten, mutta onneksi minulla ei olisi pitkää matkaa käveltäväksi kotiin. Olin saanut Dropin hoidettua hyvissä ajoin, mutta olin jäänyt halailemaan Rubya ja kiittelemään Jimmya tämän kiltteydestä, menettäen ajantajun.

 

17.01.2017

Drop on osoittautunut oikein hienoksi nuoreksi tammaksi. Liikkuvaisen ja herkän ponin koulutus pääsi vauhtiin jalkojen nostelun, harjauksen ja talutusharjoituksien muodossa.

Drop on oppinut olemaan aloillaan ainakin jotenkuten harjauksen ajan. Se osaa olla sidottuna ja pitää riimua päässään. Jalat nousevat ja antaa koskea kaikkialle.

Talutusharjoitukset aloitettiin varovasti, koska Drop on lennokas kaveri. Harjoittelimme maneesissa avustajan ja emän kanssa naru pepun takana kulkemista. Varsa on yhteistyökykyinen ja oppivainen, mutta hieman iloluontoinen…

 

Ulkoasu ja CSS (c) Lumikatti VRL-12861, ulkoasun kuva Pixabay​, tausta Backgrounds Etc.

Tekstit Mercy VRL-14264, ellei toisin mainittu

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Virtuaalitalli - a sim-game stable

 

©2019 Storycroft Stables - suntuubi.com